4.04.2012

Lyoness Saadet Zinciri




Neden ?
  1. Sisteme giriş için para alınmaktadır,
  2. Sisteme üye bulmak, ve bu üyelerden gelecek olan paralarla kendi kendini beslemektedir veya çarkı döndürmektedir,
  3. Sistem içindeki performansa göre değil; üyelerin yarattığı paraların çokluğuna göre gelir elde etme sözü verilmektedir,
  4. Sisteme girerken alınan paranın harcanması gerekmektedi; aksi halde sistemden çıkmak mümkün değildir,
  5. Sistem, paranızı (harcama yapmadan) peşin olarak almaktadır,
  6. Sistemde; belli başlı bir üye sayısına ulaşmadan harcama yapamasınız, ve üyeliğinizin veya giriş paranızın hiçbir hükmü bulunmamaktadır (titan sisteminde ayni),
  7. Sistemde, 400-400 = 800 mantığı hakim sürmektedir (ponzi sistemi) ile insanlara "sahta pozisyon" sözleri vermekte ve böylelikle paralarını harcamalarını talep etmektedirler- sahte reçete !
  8. Finansal/matematiksel terimler kullanmaktadırlar. Aslında sistem büyük bir algoritmas matrisi gibi çalışmaktadır.
  9. Ucu açık ve şeffaf olmayan söz kalabalıkları ile halkı belirsizliğe ve paralarını bir gün götürmeyi hedeflemektedirler.


Cevaplanması Gereken Sorular:

Lyoness adlı saadet zinciri; diğer adlar altında yakın geçmişte kurulan ve kapatılan saadet zincirleri ile benzerliği/farklılıkları nelerdir ?

Lyoness adlı saadet zinciri; diğer adlar altında yakın geçmişte kurulan ve kapatılan saadet zincirleri ile ilişkisi varmıdır ?
  • Lyoness adlı saadet zincirinin, Hong Kong menşeli Quest.Net (Quest şirketi adına açtıkları Qnet adlı internet sitesi) ile ilişkisi varmıdır ?
  • Lyoness adlı saadet zincirinin, Norveçli Gold Mine adlı şirket ile ilişkisi varmıdır ?
Kaynaklar: